Menu

Filters

Ons verhaal

Personal Blend is ontstaan vanuit de behoefte om makkelijk verschillende soorten kwaliteitskoffie te kunnen vinden en bestellen. Door het aanbod van de ambachtelijke branderijen op één plek te verzamelen ontstaat een catalogus van de beste koffie in Nederland. Hierdoor vind u snel uw favoriete branderij of die koffie met bijzondere eigenschappen.

Want er valt zoveel te ontdekken aan koffie! De verschillende regio’s met hun eigen karakteristieke smaak, de vele variëteiten van de koffieplant, het klimaat, de hand van de koffieboer, het verwerkingsproces en de vakkundigheid van de barista zijn allemaal van invloed op het uiteindelijke kopje koffie. En het is ook gewoon ontzettend leuk om die net ontdekte ‘koffieparel’ met collega’s, vrienden en familie te delen want een goed gesprek ontstaat dan als vanzelf.

Gewassen en ongewassen groene koffiebonen in een houten bakje
Gewassen of ongewassen koffiebonen geven de koffie een verschillende smaak

Maar de zoektocht naar die ‘koffieparel’ is niet altijd makkelijk. Het aanbod van de branderijen is soms niet goed te vinden en de informatie over de koffie is vaak erg verspreid.

Bij Personal Blend is het aanbod van verschillende ambachtelijke branderijen samengebracht zodat het voor bedrijven en consumenten makkelijker wordt om op zoek te gaan naar de lekkerste koffie of regionale branderijen.

Geroosterde koffiebonen worden uit de koffiebrander gelaten om af te koelen
De branderij weet uit iedere boon het beste te halen

Ga voor keuze

Omdat wij samenwerken met verschillende ambachtelijke branderijen uit heel Nederland kunnen wij u een mooi en gevarieerd assortiment aan koffie van topkwaliteit aanbieden. Dat geeft u de mogelijkheid om eens vaker een andere koffie te proberen of om meerdere koffiemachines binnen uw bedrijf te plaatsen met koffie van verschillende branderijen. Dit alles met het gemak van één aanspreekpunt.

Duurzaam en eerlijk

Er zijn helaas ook dingen die niet goed gaan in ‘koffieland’. Koffieboeren worden vaak uitgebuit door de grote producenten. De boeren worden gedwongen om onder de kostprijs te werken terwijl de grote producenten goed verdienen. Personal Blend vindt dat dat moet veranderen.

De bij Personal Blend aangesloten koffiebranderijen werken met koffie waarbij de boer een eerlijke compensatie heeft gekregen. Vaak kopen deze branderijen hun ‘groene’ koffie zelfs direct bij de boer. Ja, dat is inderdaad iets duurder maar dat geeft de koffieboer de mogelijkheid om op een duurzame manier zijn koffie te verbouwen. Het geld komt dus goed terecht en je krijgt er een kwaliteitsproduct voor terug dat met vakmanschap en passie is gemaakt. Dat proeft u en u bent ook nog eens goed bezig!

Copy link
Powered by Social Snap